ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Eduard Grama, directorul general al operatorului de apă și canal Ecoaqua,

răspunde criticilor adresate în spațiul public referitoare la strategia de tarifare a apei și la prețul apei.

Directorul a luat cuvântul în ședința de Consiliu Județean de astăzi, după ce consilierul Virgil Marian Dumbravă i-a adus mai multe acuzații care fac referire la strategia de tarifare a operatorului de apa ECOAQUA.


Inițiați o hotărâre de Consiliu Județean în baza căreia merg la minister și renunțăm la proiectul european. Din momentul următor, putem negocia prețul apei. (…) Vrem ca populația să plătească un preț mic pe o instalație veche”, a spus directorul Ecoaqua în cadrul ședinței.


Este o problemă dezbătută în spațiul public, discutată atât de domnul Dumbravă, cât și de ceilalți participanți politici, referitoare la strategia de tarifare a apei și la prețul apei. Am rugămintea, că suntem în ședință de consiliu județean.

Puteți face o solicitare către operatorul de apă și canal, puteți da o hotărâre de Consiliu Județean, puteți iniția, domnul Dumbravă, acest lucru dumneavoastră pentru cetățeni. Inițiați o hotărâre de Consiliu Județean în baza căreia merg la minister și renunțăm la proiectul european. Am încheiat acest subiect.

Din momentul următor, putem negocia prețul apei. Puteți face extrem de simplu asta într-o ședință. Dumneavoastră sunteți unul dintre oamenii care pot fundamenta această hotărâre, că sunteți foarte bine pregătit. Eu merg mandatat de Consiliul Județean ca acționar majoritar la POIM și renunțăm la proiect.

Spunem că vrem să renunțăm la proiectul de 500 de milioane de euro, pentru că vrem ca populația să plătească un preț mic pe o instalație veche. Atunci nu vom mai face investițiile. Dacă aveți această inițiativă, aveți atâtea pârghii, dar nu o faceți.

De ce nu spuneți clar – vrem să renunțăm la proiectul european?

De ce nu o faceți?” – a spus Eduard Grama în cadrul discuților de astăzi din ședința CJ Călărași.


În ceea ce privește POIM, după semnarea contractului, a fost fazat. Noi am avut de îndeplinit niște indicatori până la 31 decembrie 2023. Asumați și respectați.

Deocamdată, în relația pe care o avem cu autoritatea de management, acești indicatori au fost realizați. Nu contează procentul.

Noi vorbim despre indicatori asumați și respectați. Până la 31 decembrie 2023, contorii au fost livrați și se montează în momentul de față, iar softul este în implementare” -a mai punctat Eduard Grama.

VIRGIL DUMBRAVĂ, FĂCUT
“KNOCKOUT” ÎN ȘEDINȚĂ

09 februarie 2024