ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

La început de an, primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu,

a făcut bilanțul anului 2023 și a prezentat reușitele pe care le-a înregistrat. Anul trecut, proiectele derulate de edil au vizat trei domenii esențiale pentru orice comunitate, spune acesta.


În 2023, am continuat să ne axăm pe îmbunătățirea sectorului sănătății, educației și sportului în comuna Fundeni. Aceste domenii reprezintă temelia unei comunități sănătoase și prospere de 5.570 de locuitori, dintre care 41 de membri noi, noi născuți în 2023.

În calitate de primar, am considerat că este crucial să ne concentrăm eforturile asupra acestor aspecte pentru a asigura un mediu de viață în care locuitorii să se poată bucura de o calitate din ce în ce mai bună”, a declarat Gheorghiță Cărtușanu, primarul comunei Fundeni.


Una dintre realizările de anul trecut este modernizarea dispensarului din localitate.

În ceea ce privește domeniul sănătății, am modernizat dispensarul și l-am pus în funcțiune, beneficiind acum de servicii furnizate de doi medici de familie și un medic stomatolog. Pentru a fi cât mai aproape de locuitori, am autorizat și funcționarea unei farmacii care să asigure accesul la medicamente esențiale”, a mai precizat Gheorghiță Cărtușanu.


De modernizare au beneficiat și unitățile de învățământ din Fundeni.

Pentru a răspunde nevoilor educaționale, sunt funcționale cele trei școli cu o capacitate de 410 locuri pentru clasele I-VIII.

În plus există și grădinița ultramodernă pentru cei mai mici locuitori. Terenul și sala de sport completează investițiile anului trecut. Imaginile pe care vi le propunem să le vedeți în realitate spun cam tot”, a spus primarul comunei Fundeni.


Totuși, edilul spune că birocrația îngreunează derularea proiectelor la nivel local. De aceea, are în plan să candideze și la următoarele alegeri, pentru a își putea duce la bun sfârșit proiectele pe care le are în plan.

Majoritatea proiectelor, vă spun cu toată dragostea: durează între unu, doi ani, trei ani. Sunt proiecte care nici în ciclul de patru ani nu au fost aprobate. Este o muncă a unei echipe, a mea și este normal să continui derularea și finalizarea lor.

Sunt proiecte pe care comunitatea le așteaptă, proiecte pe care noi le-am implementat și sunt destul de multe. Da, dorim să continuăm să finalizăm proiectele și în următorul ciclu de patru ani”, a declarat Gheorghiță Cărtușanu.


Gheorghiță Cărtușanu este la al cincilea mandat de primar în comuna Fundeni. În 2020, edilul a câștigat alegerile cu un scor de peste 55%.

BILANȚUL ANULUI 2023 PENTRU
PRIMARUL COMUNEI FUNDENI

12 februarie 2024