ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Câștigul salarial mediu net în decembrie 2023 a fost 5.079 lei, în creștere cu +6,6%

față de luna noiembrie 2023, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, iar cele mai mici în hoteluri și restaurante.


Premierul Marcel Ciolacu s-a angajat ca de la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să depășească 1.000 euro net. Acest obiectiv a fost atins cu un an mai devreme!

Institutul Național de Statistică a anunțat că salariul mediu net pe economie în luna decembrie 2023, a fost de 5079 lei! În comparație cu luna decembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu net a crescut cu 15,5%, o creștere reală de 8,3% după eliminarea efectului inflației. Astfel, puterea de cumpărare a românilor a crescut. Acest lucru se datorează în mare parte măsurii de limitare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

Totodată, România are cel mai mare număr de angajați din ultimii 20 de ani. Anul trecut România a înregistrat 5,74 milioane de salariați și un total de 6,72 milioane de contracte de muncă.

Obiectivul PSD a fost îndeplinit! Facem pași importanți pentru dezvoltarea socială și economică a României.” - notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.


Analiza detaliată a datelor indică faptul că există diferențe semnificative între sectoarele cu cele mai mari și cele mai mici venituri. Fabricarea produselor de cocserie și produselor obținute din prelucrarea țițeiului conduce clasamentul, cu un salariu mediu de 12.710 lei, în timp ce hotelurile și restaurantele se află în coada listei, cu un venit mediu de 2.825 lei.

CÂȘTIGUL SALARIAL MEDIU
NET A CRESCUT CU 15,5%

13 februarie 2024