ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Consiliul Județean Călărași a semnat săptămâna aceasta două contracte privind

achiziționarea unor dotări pentru Spitalul Județean Călărași. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar cele două contracte au o valoare totală de peste cinci milioane de lei.

Vorbim despre niște dotări realizate în cadrul proiectului de combatere a infecțiilor nosocomiale, proiect de peste cinci milioane de euro, depus pe PNRR.  

Achizițiile pe care le-ați văzut dumneavoastră sunt primele loturi care au fost deja finalizate, ceea ce înseamnă că în perioada următoare, maxim două luni de zile, vor ajunge în spital”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


Proiectul este unul complex și este compus din șase contracte.

Sunt lucrurile acelea la care noi ne-am gândit ani de zile, începând de la roboți de curățenie până la brățări inteligente putem scana și să integrăm informațiile pe care le obținem de la pacienți într-un sistem centralizat, astfel încât să avem pe moment o evidență a interacțiunilor pe care cadrele medicale le-au făcut cu pacienții”, a mai precizat Bogdan Mihai.


Săptămâna viitoare urmează să fie semnat un nou contract.

Ceea ce ați văzut ieri sunt primele două contracte dintr-un număr de șase. Urmează ca în perioada următoare, cred că săptămâna viitoare, să fie semnat al treilea contract, urmând ca pentru restul de trei să fie finalizate procedurile de achiziție”, a mai spus Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


De asemenea, în această perioadă se lucrează la procedura de organizare a concursurilor pentru posturile deblocate în sistemul de sănătate la începutul anului.

DOTĂRI NOI PENTRU
SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

16 februarie 2024