ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Județul Călărași va avea un nou nod rutier pe A2, după ce conducerea

Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat astăzi studiul de fezabilitate pentru realizarea unei bretele de acces care va lega DJ 303 de A2, în localitatea Sărulești. Informația a fost transmisă de Cristian Pistol, directorul CNAIR, care a mai adăugat că breteaua de acces va fi realizată la km 45 al autostrăzii.


Necesitatea construcției acesteia a apărut în special ca urmare a dezvoltării socio-economice a zonei.

Valoarea totală estimată pentru construcția acestui obiectiv este de aproximativ 74,51 milioane lei, sumă care va fi asigurată de la bugetul de stat”, a mai precizat Cristian Pistol.


Fostul deputat PSD, Sorin Vrăjitoru, a transmis, la rândul său, un mesaj în care a menționat că va depune toate eforturile pentru realizarea acestui nod rutier.


Este, practic, startul unui proiect de anvergură, care va face să fie mai ușor accesul către oportunități economice, sociale și, de ce nu, turistice, având în vedere turismul piscicol din zonă.

Vă promit că, așa cum am luptat pentru pasajul de la Drajna, mă voi bate și pentru noul nod rutier de la Sărulești, având susținerea Guvernului Ciolacu și al ministrului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere Sorin Grindeanu”, a declarat Sorin Vrăjitoru, secretar de stat în Guvernul României.


Noul nod rutier va aduce beneficii zonei de vest a județului Călărași din punct de vedere economic, social și turistic, transmit autoritățile.


Urmează ca proiectul să meargă în comitetul interministerial unde va fi, de asemenea, aprobat. Practic, s-a intrat în linie dreaptă. După comitetul interministerial, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Guvern, exproprierile și scoaterea la licitație a proiectului”, a mai precizat Sorin Vrăjitoru.


Secretarul de stat Sorin Vrăjitoru a mai precizat că dacă toate documentele vor fi realizate conform planului, licitația pentru construcția nodului rutier de la Sărulești ar putea fi demarată în toamna acestui an.


Din studiul de fezabilitate, nodul rutier va costa undeva la 50 de milioane de lei. Bani din bugetul de stat, asta este important. Guvernul României a găsit resursele necesare ca acest proiect să meargă mai departe. Înțeleg că sunt nemulțumiri în rândul populației că de ce acum, că este an electoral.
Nu! Este foarte greu să repari din mers ce nu s-a făcut timp de 30 de ani. Dar eu promit călărășenilor că, așa cum am făcut Drajna, mă voi ține de acest obiectiv și îl voi duce la bun sfârșit
”, a spus Sorin Vrăjitoru, secretar de stat în Guvernul României.


Ultimul proiect de anvergură din județul Călărași în ceea ce privește infrastructura este realizarea pasajului de la Drajna. Acesta a fost dat în folosință la finalul lunii mai 2023.

UN NOD RUTIER NOU
VA FI CONSTRUIT PE A2

22 februarie 2024