ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului

intitulat “E ziua ta, femeie”. A fost un eveniment dedicat, în principal, femeilor, dar conducerea instituției a organizat activități și pentru cei mici. De departe, cel mai așteptat moment a fost conferința în cadrul căreia a preluat cuvântul călărășeanca Romina Gingașu.


Platoul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” a devenit gazda evenimentului menit să aducă zâmbete și optimism pe fețele doamnelor și domnișoarelor din Călărași. Pentru ca această zi să contribuie la dezvoltarea personală a femeilor, organizatorii au gândit o serie de workshop-uri gratuite, precum realizarea săpunului natural, a lumânărilor artizanale și a băuturilor pe bază de cofeină.

Totodată, deoarece, în majoritatea cazurilor, copiii reprezintă centrul lumii pentru femei, Ionela Ichim, managerul instituției de cultură, a gândit o activitate care să întrețină atmosfera pentru cei mici. Piesa de teatru de păpuși specifică noului anotimp a captivat instantaneu atenția celor mici.


Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.


Rolul femeii în societatea modernă, subiectul conferinței, a adus în prim plan fondatoarea Red Women Foundation, Romina Gingașu. Românca în vârstă de 31 de ani s-a născut în comuna Mănăstirea, județul Călărași, loc în care a și trăit o mare parte din viață. Totuși, se pare ca destinul avea alte planuri pentru ea. Rebelă și ambițioasă din fire, încet, dar sigur, călărășeanca a atins culmile succesului.


Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viața singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a precizat Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation.


Conform filantropistului, invitația Ionelei Ichim a fost acceptată încă din prima clipă, subiectul conferinței mulându-se pe domeniul de activitate al acesteia.

Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a adăugat aceeași sursa menționată anterior.


La festivalul “E ziua ta, femeie” a participat și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de directorii deconcentratelor instituției publice. În discursul din cadrul conferinței, Vasile Iliuță a vorbit despre importanța creării unei asociații destinate femeilor de afaceri din județul Călărași.


În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.


Festivalul a continuat cu o demonstrație a dansatorilor din cadrul unei academii de dans, precum și cu o închidere surpiză.

FESTIVALUL “E ZIUA TA, FEMEIE”
ROMINA GINGAȘU - INVITAT SPECIAL

02 martie 2024