ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Valter Dragnea, alături de o parte din cetățenii comunei Alexandru Odobescu,

s-au prezentat la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Călărași pentru a fi alături de un concetațean aflat în nevoie.


Începând cu primele ore ale dimineții, Valter Dragnea, candidatul pentru funcția de primar al comunei Alexandru Odobescu, împreună cu mai mulți localnici, a dat startul acțiunii.


Suntem prezenți aici pentru o cauză umanitară. Un prieten din comună are mare nevoie de ajutorul nostru. Nu este prima acțiune organizată. Cred că este datoria noastră să fim alături de semenii noștri.

Donez de fiecare dată când este nevoie, așa cred că ar trebui să procedeze orice persoană”, a declarat Valter Dragnea.


Donatorii se pot bucura de multiple beneficii care vin la pachet cu donarea de sânge. Dincolo de sentimentul de satisfacție, există multe beneficii dovedite științific pentru sănătate: donatorii care aleg să doneze în mod regulat prezintă un risc de accident vascular redus cu 30%, pentru că, donând sânge din trei în trei uni, organismul reface masa pierdută cu elemente tinere.

Bineînțeles, donatorii pot intra și în posesia unor bunuri materiale. Acestora li se oferă un tichet electronic încărcat cu suma de 280 lei, li se decontează transportul din localitatea de domiciliu în municipiul Călărași, unde își are sediul centrul de transfuzii. Totodată, donatorilor salariați, precum și elevilor, studenților și militarilor li se acordă o zi liberă.


Valter Dragnea este cunoscut pentru actele de caritate. În februarie 2023, alături de locuitorii comunei Alexandru Odobescu, acesta a participat la evenimentul dedicat susținerii persoanelor a căror viață depinde de o transfuzie de sânge. La Călărași, campania intitulată “Avem același sânge” a înregistrat un număr record de donatori.

ACT DE CARITATE ORGANIZAT
DE VALTER DRAGNEA

06 martie 2024