ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În acest weekend, pe 16 și 17 martie, se desfășoară mai mult de 10 olimpiade

școlare la nivel județean, incluzând competiții precum Geografia, Istoria, OLAV, Limba engleză (scris), Biologia și Informatica.


Acesta este primul weekend din anul 2024 cu mai multe olimpiade naționale școlare la fazele județene, iar regulile pentru descărcarea subiectelor și baremele pentru centrele de concurs din acest an sunt deja disponibile.


Orele de începere a competițiilor variază în funcție de disciplină și sunt comunicate de inspectoratele școlare, începând fie de la 9, fie de la 10 dimineața.


De asemenea, procedurile pentru preluarea online a subiectelor încep de la ora 7:00, conform informațiilor furnizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).


Este important ca elevii să aibă asupra lor un act de identitate sau carnetul de elev pentru a se putea legitima în sălile de examen. Profesorii evaluatori sunt așteptați în centrele de concurs după ora 13:30 conform regulilor stabilite de inspectoratele școlare.


De asemenea, conform contractului colectiv de muncă, profesorii care lucrează în weekend sau în zilele de sărbătoare legală beneficiază de 2 zile libere pentru fiecare zi lucrată, iar aceste zile libere vor fi acordate în următoarele 30 de zile.


Este important să se consulte regulamentele specifice de organizare, actualizate, pentru fiecare olimpiadă, în cazul în care Ministerul Educației nu publică un regulament specific pentru anul respectiv, rămânând în vigoare cel din anul școlar precedent.

MARATONUL OLIMPIADELOR
ȘCOLARE LA NIVEL JUDEȚEAN

16 martie 2024