ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vineri, 15 martie a.c., începând cu ora 16:00, evenimentul intitulat

“Sănătatea prin VOI” și-a deschis “porțile”. Aproximativ 500 de cadre medicale și autorități locale au fost prezente la acțiunea inițiată de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai.


Ora 16:00 a marcat deschiderea evenimentului dedicat comunicării cadrelor medicale din județul Călărași.

Pe rând, pe scenă, au urcat personalități importante din domeniul sănătății, precum  secretarul de stat Cătălin Vișean, dar și autoritățile județene.

Cred că este o idee foarte bună reunirea tuturor cadrelor medicale. Într-adevăr, este un subiect foarte important în ceea ce privește relația cu pacientul, și anume comunicarea. Cred că este cel mai util mod de a face acest lucru”, a declarat Cătălin Vișean, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.


Printre obiectivele evenimentului se numără creșterea gradului de empatie și comunicare a angajaților din sistem, cu beneficiarii serviciilor oferite, precum și oferirea de servicii de calitate beneficiarilor de servicii ale sistemului sanitar și domeniile conexe din județul Călărași.

Am conceput acest eveniment în urma MedFest. Am considerat că oamenii din sănătate ar trebui să comunice mult mai bine între ei, iar acest lucru este posibil doar prin întâlniri față în față. Am pus la cale acest concept nou, diferit de MedFest, prin care am strâns oameni într-o zonă de relaxare.

Considerăm că ani de zile, aceste lucruri trebuiau făcute pentru a rezolva problemele care apar în sistem printr-o relație interumană, pentru că nu întotdeauna lucrurile merg conform procedurilor, uneori acestea fiind greoaie”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


Alături de administratorul public al județului Călărași, în organizarea evenimentului s-a implicat și Consiliul Judeţean Călăraşi.

Astăzi, am reușit să reunim familia sănătății din Călărași. Cadrele medicale din cele trei spitale din județ, precum și instituțiile dedicate asistenței sociale patronate de Consiliul Județean Călărași, sunt prezente în cadrul evenimentului de astăzi, organizat la începutul primăverii”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Managerii celor cinci unități spitalicești din județul Călărași au fost prezenti printre invitați.

Proiectul își propune creșterea gradului de comunicare între pacient și aparținători pe de-o parte și cadrele medicale pe altă parte. În primul rând, evenimentul vine în sprijinul pacienților pentru că aceștia pot crea o legătură mai bună cu partea medicală, cea care le poate aduce sănătatea acolo unde ei își doresc.

Pentru Spitalul Săpunari, evenimentul este foarte important. Fiind un spital de psihiatrie, trebuie să ne asigurăm că tot ceea ce înseamnă comunicare este la cel mai înalt nivel”, a precizat Cristi Marin, managerul Spitalului de Psihiatrie Săpunari.


Mă bucur să văd într-un număr atât de mare și ca acest eveniment devine o tradiție în județul nostru. Sper ca astfel de evenimente dedicate socializării să continue”, a spus Cristian Onofrei, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași.


“Sănătatea prin VOI” nu se oprește aici! Organizatorii vor crea mai multe teambuilding-uri dedicate creșterii gradului de comunicare și responsabilitate al personalului medical.

COMUNICAREA DINTRE CADRELE
MEDICALE, PUSĂ PE PRIMUL LOC

18 martie 2024