ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Alianța Dreapta Unită a început ieri campania de strângere de semnături

la Călărași pentru alegerile din data de 9 iunie. Din această alianță fac parte partidele USR, PMP și Forța Dreptei. La acțiunea de ieri au participat mai mulți candidați, precum și liderii USR Călărași.


Noi, până pe 5 octombrie, avem de trimis la București 3.700 de semnături. Colegii din întreg județul se ocupă de acest lucru. Avem puncte aici, vom avea la sediul nostru din strada Eroilor nr. 29, avem la Oltenița un cort, vom avea la Lehliu și la Nana”, a declarat Amelia Giurcan, președinta interimară a USR Călărași.


Dorim să strângem cât mai multe semnături pentru a ne pune oamenii pe listele europarlamentare, pentru că avem nevoie să ne aducem tinerii din străinătate înapoi în țară”, a precizat Ștefania Andreea Bițu, candidată pentru funcția de primar a comunei Dragoș Vodă.


Alianța Dreapta Unită a fost la un pas să nu poată candida, asta pentru că Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a alianței. Decizia a fost însă atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a validat, definitiv, alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei.


Sincer, personal nu am avut emoții. Eram convins că totul se va decide în favoarea noastră. Este și normal, este dreptul fiecărui cetățean să candideze, oricărei asocieri de cetățeni să poate candida și, până la urmă, asta se va întâmpla.
Vom fi pe buletinele de vot
”, a precizat Adrian Pop, candidat la alegerile europarlamentare din partea Alianței Dreapta Unită.


Pe plan local, reprezentanții Alianței spun că sunt conștienți de faptul că misiunea la alegeri va fi una dificilă.


Noi, la Călărași, nu avem primari, nu avem oameni care să mobilizeze tot județul. Acoperim, în acest moment, cam trei sferturi din județ. Este foarte greu fără primari să ne mobilizăm electoratul”, a mai spus Amelia Giurcan.


Alianța Dreapta Unită a fost formată în luna decembrie a anului trecut.

ADU A ÎNCEPUT CAMPANIA
DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI

21 martie 2024