ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, susține propunerea pentru

plafonarea prețului polițelor RCA prin intermediul ministrului PSD al Finanțelor, Adrian Câciu. Propunerea a fost făcută cu scopul de a reduce costurile pentru polițele RCA pentru românii care abia reușesc să facă față tuturor scumpirilor din ultima perioadă.


PSD și-a luat angajamentul de a se preocupa de toate nevoile cetățenilor, așadar vine în ajutorul românilor care se confruntă cu scumpirile polițelor RCA. Românii au nevoie să fie protejați și nu trebuie să mai suporte din propriile buzunare, mai ales acum, ingineriile financiare ale asigurătorilor și erorile unor instituții precum ASF și Consiliul Concurenței. Prin urmare Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, propune o plafonare a prețului polițelor RCA la nivelul celui din luna martie 2022, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va renunța la o taxă de 1% care trebuie plătită de asigurători.

În același timp PSD promovează rapid o reformare sistemică, de fond, care să crească concurența și implicit să conducă la reducerea prețului polițelor RCA. CEC Bank a primit din partea Ministrului Finanțelor un termen de o lună pentru a depune documentele de autorizare ca asigurător la ASF. Unii români ar putea să plătească asigurări auto RCA și cu 40% mai scumpe comparativ cu finalul anului trecut, dacă își încheie acum o poliță. Nu putem susține astfel de creșteri în situația în care majoritatea românilor abia reușesc să facă față tuturor scumpirilor din ultima perioadă.” scrie senatorul social-democrat Nicușor Cionoiu într-o postare pe o rețea de socializare.


PSD promovează o reformare sistemică care să crească concurența pe piața asigurărilor și implicit să conducă la reducerea prețului polițelor RCA. În acest sens, CEC Bank a primit un termen de o lună pentru a depune documentele de autorizare ca asigurător la ASF.

SENATORUL CIONOIU, DESPRE
PLAFONAREA POLIȚELOR RCA

22 martie 2024