ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ziua Poliției Române se sărbătorește de Poliția Română pe data de

25 martie în fiecare an pe teritoriul României.


Această dată a fost aleasă drept simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.


25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române deoarece este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii. Simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Felicitări polițiștilor români pentru efortul depus în menținerea ordinii publice și siguranței tuturor cetățenilor. Vă recunoaștem meritele și vă apreciem sacrificiile pe care le faceți pentru a proteja societatea în fața diferitelor provocări și pericole. Sunteți un exemplu de conduită și de responsabilitate.

Vă doresc mult succes în a vă îndeplini cu cinste și onestitate toate îndatoririle ce vă revin.

La mulți ani!

Zi binecuvântată!” transmite senatorul PSD Nicușor Cinoiu.


În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE
– 25 MARTIE

25 martie 2024