ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În fiecare an, pe 8 mai, comunitățile din întreaga lume se adună pentru a

sărbători Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, o ocazie de a recunoaște și de a aprecia angajamentul și devotamentul voluntarilor și lucrătorilor umanitari.

Această zi specială marchează nașterea fondatorului Crucii Roșii, Henry Dunant, și aduce în prim-plan importanța acțiunilor umanitare în sprijinul celor mai vulnerabili membri ai societății.


Voluntarii și lucrătorii umanitari din cadrul Mișcării Crucii Roșii și Semilunii Roșii dedică timpul și energia lor pentru a oferi ajutor și speranță în situații de criză și dezastre naturale, precum și în situații de conflict și război. Acești oameni sunt adesea prezenți în unele dintre cele mai periculoase și dificile medii, dar rămân hotărâți să ofere asistență umanitară cu empatie și compasiune.


De la distribuirea de ajutoare de urgență și îngrijire medicală la reabilitarea comunităților afectate de dezastre, voluntarii și lucrătorii umanitari reprezintă un simbol al speranței și solidarității umane. Ei sunt adevărații eroi care, în cele mai întunecate momente, aduc lumina și alinarea celor care suferă.


În această Zi Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, să ne reamintim cu recunoștință și respect de contribuția inestimabilă a voluntarilor și lucrătorilor umanitari din întreaga lume și să le transmitem cele mai calde gânduri și aprecieri pentru angajamentul lor neîntrerupt în slujba umanității.

ZIUA MONDIALĂ A CRUCII
ROȘII ȘI SEMILUNII ROȘII

08 mai 2024