ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Începând de astăzi, 14 mai a.c., pacienții Spitalului de Urgență

“Dr. Pompei Samarian” vor beneficia de echipamente noi în urma finalizării unui proiect finalizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.


Proiectul implementat de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a adus Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” o investiție de aproximativ 7 milioane de euro.


Încă de la preluarea mandatului mi-am propus să fac din sănătate, infrastructura rutieră și educație principalele obiective ale Consiliului Județean Călărași. Iată că astăzi asistăm la finalizare celor două săli de operație și a saloanelor pentru izolarea și tratarea pacienților cu boli infecțioase.

Cu ajutorul echipei de conducere a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” și al administratorului public, am reușit să oferim personalului medical condițiile necesare pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Avem echipamente de ultimă generație pentru pacienții spitalului”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale.


Prin proiect se propune organizarea în cadrul Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” a unor structuri funcţionale de boli infecțioase pentru izolarea, respectiv gruparea și tratarea pacienţilor cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecţii cu Clostridium dificile.

Spaţiul disponibil a permis organizarea a nu mai puțin de opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcţiunea de izolator pentru izolarea, respectiv tratarea pacienţilor cu IAAM determinate de diverși germeni în cadrul următoarelor secţii: Chirurgie, ATI, Medicală, Chirurgie pediatrică, Neurologie, Ortopedie, Ginecologie și Diabet, acestea urmând a fi complet echipate prin intermediul prezentului proiect cu echipamente de înaltă performanță și mobilier medical dedicat, specifice acestui tip de activități.


De asemenea, proiectul a dus la realizarea a doua săli de operație septice (în cadrul blocului operator unic) dedicate tratării pacienţilor cu IAAM în scopul limitării riscului de apariţie de infecţii cu aceeaşi etiologie la ceilalți pacienţi internați.


Pe lângă dotările obișnuite, blocurile operatorii au în dotare și două turnuri laparoscop, precum și un sistem de ureteroscopie.

NOI DOTĂRI LA SPITALUL
JUDEȚEAN DE URGENȚĂ

14 mai 2024