ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că cerealele din

Ucraina nu vor rămâne pe teritoriul României. Premierul a mai spus că țara noastră rămâne solidară cu Ucraina, însă România va asigura tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul românesc.


Nu vă fie frică de extremişti. Nu încercaţi să aveţi discursul lor, pentru că este un discurs fals, poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră. Dormim liniştiţi în casă pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi în casă. Suntem solidari cu Ucraina. N-am luat de la nimeni din casă nimic ca să dăm la ucraineni, dimpotrivă (…).

Ajutăm tranzitul de cereale. Nu rămâne nicio boabă de cereale în România şi am să mă asigur, ca prim-ministru, că dacă s-a întâmplat acest lucru, de acum încolo n-o să se întâmple. Transportatorii au dreptate. Trebuie să existe culoare cum sunt peste tot în Europa, UE şi non-UE. Dar nu-mi cereţi să ies să arunc cu pietre în ucraineni. Sunt un popor aflat la nevoie. Nu ei au atacat Rusia“, a declarat Marcel Ciolacu.


Declarațiile vin în contextul în care fermierii care încă protestează au acuzat că cerealele ucrainene le fac o concurență neloială. Reprezentanții acestora au spus cerealele din Ucraina intră în România și se vând aici la prețuri mai mici decât cele din țara noastră, astfel că fermierii români nu își mai pot vinde marfa. Tot reprezentanții fermierilor au mai adăugat că prețurile mici ale cerealelor ucrainene este influențat de calitatea proastă a acestora, dar și de faptul că vecinii noștri primesc inputuri și îngrășăminte gratuite.

MARCEL CIOLACU: CEREALELE DIN
UCRAINA NU RĂMÂN ÎN ROMÂNIA

27 ianuarie 2024