ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

“Ziua în care donăm sânge pentru viață”, acțiunea inițiată de Tineretul Social

Democrat, a avut loc azi, 30 ianuarie. Aproximativ 15  persoane s-au alăturat și au donat sânge în prima zi a acțiunii, atât tinerii social-democrați, cât și locuitorii județului fiind îndemnați să doneze.


Astăzi, 30 ianuarie 2024, începând cu orele 08:00, tinerii social-democrați, împreună cu președintele TSD al județului Călărași, Ionuț Stan, au dat startul acțiunii ,,Ziua în care donăm sânge pentru viață”.


Astăzi TSD donează sânge pentru viață, deja suntem în al treilea an în care donăm sânge, alături de noi sunt și colegii de la PES Călărași, președintele Adrian Nițu, dar și colegii de la municipiu, președintele Marius Petrache. Vom dona astăzi dar și mâine.

Nu există ceva care să ne împingă de la spate, doar ceea ce știm că este corect, noi trebuie să fim alături de semenii noștri. Intenționăm să continuăm această activitate și pe parcursul anului în curs. Suntem conștienți de importanța acestui gest în ceea ce îi privește pe cei aflați în nevoie”, a declarat Ionuț Stan, președintele TSD al județului Călărași.


Astăzi ne aflăm la Centrul de Transfuzii Sanguine Călărași, activiștii PES, se alătură de fiecare dată acțiunilor demarate de TSD Călărași, astăzi donăm sânge pentru oamenii aflați în nevoie. Acest obicei este unul obișnuit pentru noi deoarece dorim să fim alături de oamenii din județul nostru”, a declarat președintele PES Călărași, Adrian Nițu.


Conform celor mai recente date înregistrate de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, în România media donatorilor de sânge este de doar 1,8% din populația totală a țării. Aceste acțiuni au rolul de a îndemna cât mai multe persoane să facă acest gest umanitar, deoarece atunci când donezi sânge salvezi mai multe vieți.

ACȚIUNEA INIȚIATĂ DE TSD CĂLĂRAȘI
“ZIUA ÎN CARE DONĂM SÂNGE”

30 ianuarie 2024