ÎNAPOI

ARHIVA STIRI231201- 1 DECEMBRIE - ZIUA ROMÂNIEI!AFLĂ MAI MULTE

Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, reprezintă un moment deosebit de important în istoria țării. Această zi marchează Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României în anul 1918, formând astfel statul român modern. Prin sărbătorirea Zilei Naționale, se subliniază unitatea națională și aspirațiile poporului român de a trăi într-o țară independentă și suverană. Evenimentele din 1918 au adus împreună diverse regiuni locuite de români, consolidând identitatea națională și contribuind la fundamentarea statului român în forma sa actuală.

1 DECEMBRIE
ZIUA ROMÂNIEI!

231204- MARCEL CIOLACU - VIZITĂ OFICIALĂ ÎN SUA AFLĂ MAI MULTE

Marcel Ciolacu a început vizita oficială în SUA, la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mai mulți congresmani americani, specialiști în apărare și afaceri externe. Premierul român sa întâlnit cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

MARCEL CIOLACU -
VIZITĂ OFICIALĂ ÎN SUA

231206- MOȘ NICOLAE A AJUNS LA CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Miercuri, 6 noiembrie a.c., Moș Nicolae a ajuns în foaierul sălii de spectacole “Barbu Știrbei” Călărași. Nu mai puțin de 68 de copii au fost în centrul atenției la evenimentul caritabil intitulat “Moș Nicolae vine la copiii cuminți fără ghetuțe”. Începând cu ora 10:00, foaierul sălii de spectacole a îmbrăcat straie de sărbătoare. Copiii, însoțiți de părinți, au pășit în locație cu zâmbetul pe buze și cu chipurile pline de speranță.

MOȘ NICOLAE A AJUNS LA
CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

231204- PROGRAMUL NAȚIONAL MASĂ SĂNĂTOASĂ AFLĂ MAI MULTE

La nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar, se instituie Programul Național „Masă sănătoasă” (PNMS), începând cu 1 ianuarie 2024, care constă într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, conform proiectului de Hotărâre de Guvern privind PNMS, pus în consultare publică de Ministerul Educației. Cele 450 școli care beneficiază de masă caldă, aprobate prin H.G. nr. 999/2023, sunt incluse automat în Programul Național „Masă sănătoasă”, începând cu 1 ianuarie 2024, pentru a se asigura continuitatea intervenției, conform proiectului.

PROGRAMUL NAȚIONAL
MASĂ SĂNĂTOASĂ

231204- CONSILIER LOCAL DIN BELCIUGATELE, DECLARAT INCOMPATIBIL DEFINITIV AFLĂ MAI MULTE

Grupul de consilieri locali PSD din Belciugatele are un nou membru, după ce Judecătoria Lehliu-Gară a validat mandatul de consilier supleant al lui Romanescu Sorin-Costin. Acesta a ajuns în această poziție după ce un coleg de partid, Ion Marian, a fost declarat incompatibil, astfel că mandatul lui a încetat înainte de termen. Judecătoria Lehliu-Gară a validat mandatul de consilier local supleant al lui Romanescu Sorin-Costin pe 29 noiembrie. Potrivit site-ului Primăriei comunei Belciugatele, Consiliul Local este format din 11 consilieri. Dintre aceștia, patru sunt din partea PSD, șase din partea PNL și unul din partea USR.

CONSILIER
DECLARAT INCOMPATIBIL

231206- MOȘ NICOLAE, ÎN VIZITĂ LA SEDIUL PSD OLTENIȚA AFLĂ MAI MULTE

Marți, 5 decembrie a.c., Moș Nicolae a venit la copiii din municipiul Oltenița. Membrii Organizației Municipale a Partidului Social Democrat Oltenița s-au transformat în Moș Nicolae pentru 16 copii. Începând cu ora 16:30, sediul PSD Oltenița s-a transformat în lumea lui Moș Nicolae. Spiridușii moșului, cetățeni ai municipiului Oltenița, au pregătit cadouri pentru copiii cuminți, dar care nu au posibilitățile financiare necesare pentru a se bucura de această sărbătoare cum se cuvine.

MOȘ NICOLAE, ÎN VIZITĂ
LA SEDIUL PSD OLTENIȚA

231207- MOȘ NICOLAE A VIZITAT PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Dăruirea cadourilor continuă! Dacă miercuri, 6 decembrie a.c., Moș Nicolae a fost prezent în foaierul Sălii “Barbu Știrbei”, joi, 7 decembrie a.c., Moș Crăciun a venit în avans la Primăria Municipiului Călărași. 33 de copii din mediile defavorizate din municipiul Călărași au fost în centrul atenției. Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce, a preluat evenimentul devenit deja tradiție pentru Consiliul Județean Călărași, și, cu ajutorul Protopopiatului, a identificat copiii cu rezultate bune la învățătură.

MOȘ NICOLAE LA
PRIMĂRIA MUN. CĂLĂRAȘI

231212- CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI SĂRBĂTOREȘTE 99 DE ANI DE ACTIVITATE AFLĂ MAI MULTE

În anul 1924 printr-un decret Regal a luat ființă Crucea Roșie Călărași. Aura Giurcă, directorul Crucii-filiala Călărași, a declarat într-un interviu pentru Canal Sud, că a marcat acest eveniment împreună cu angajații și voluntarii instituției – prin muncă.“Sărbătorim această zi prin muncă. Avem un examen pentru un curs de calificare în meseria de infirmieră și după aceea avem “Atelierul lui Moș Crăciun”, unde vor participa copii români și ucraineni, unde vor confecționa globuri și accesorii pentru Crăciun.

CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI
99 DE ANI DE ACTIVITATE

231210- OFSD CĂLĂRAȘI, PREZENTĂ LA PROGRAMUL DE PREGĂTIRE “SUNTEM PUTERNICE ÎMPREUNĂ” AFLĂ MAI MULTE

“La invitația secretarului general Maria Lazăr, particip cu interes împreună cu prietenele și colegele mele, doamne ale Organizației Femeilor Social-Democrate Călărăși, ne dorim să aducem un plus de energie, să identificăm și să promovăm femei care își doresc să participe în anul electoral 2024 la alegeri pentru funcții de consilier, viceprimar, primar și să le asigurăm suportul necesar. Există diverse stereotipuri ale femeii în politică pe care trebuie să le dizolvăm. Femeile trebuie să se susțină, să se sprijine unele pe celelalte și să fie unite. Numai prin informare și implicare în viața socială și politică, vom putea demonstra că și femeile sunt capabile să își aducă aportul benefic în societate și implicit,

 “SUNTEM PUTERNICE
ÎMPREUNĂ”

231213- VASILE ILIUȚĂ A PREZENTAT NOUA LEGE A PENSIILOR AFLĂ MAI MULTE

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul partidului, acolo unde a promovat noua lege a pensiilor. Aceasta a fost adoptată de Parlament în urmă cu trei săptămâni, iar pe 4 decembrie a fost publicată în Monitorul Oficial. Noua lege a pensiilor prevede două majorări anul viitor. “Beneficiile pentru pensionari sunt cele două majorări pe care cu toții le știți: de la 1 ianuarie, toate pensiile vor crește, ca urmare a creșterii punctului de pensie de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. A doua majorare, la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităților. Cei mai mulți vor câștiga, nimeni nu va pierde, în ceea ce înseamnă creșterea pensiilor”, a declarat Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.

NOUA LEGE
A PENSIILOR

231213- COMUNA NANA VA AVEA ÎN CURÂND UN CENTRU DE ZI PENTRU COPII AFLĂ MAI MULTE

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în prezența ministrului Natalia-Elena Intotero, primarul PSD, Dobre Gheorghe a semnat contractul privind înființarea unui centru de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru copii. 34 de contracte pentru înființarea de centre de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru copii, au fost semnate la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

COMUNA NANA VA AVEA UN
CENTRU DE ZI PENTRU COPII

231214- CADOURI PENTRU PESTE 40 DE COPII DIN DRAGOȘ VODĂ AFLĂ MAI MULTE

Peste 40 de copii din cadrul Centrului de Zi din Dragoș-Vodă au primit astăzi vizita Organizației Femeilor Social-Democrate Călărași, ocazie cu care cei mici au primit cadouri. Acțiunea desfășurată de OFSD Călărași s-a numit „Împreună dăruim bucurie”, iar copiii provin din medii defavorizate. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă femeile social-democrate din județul Călărași le-au oferit acestora câte un dar.

CADOURI PENTRU PESTE 40
DE COPII DIN DRAGOȘ VODĂ

231214- CONTOARELE ECOAQUA VOR FI CITITE DE LA DISTANȚĂ AFLĂ MAI MULTE

Începând cu luna decembrie 2023, ECOAQUA S.A. Călărași marchează un pas important către modernizarea serviciilor de apă-canal prin implementarea noilor contoare inteligente. Aceste dispozitive de ultimă generație vor transmite automat indexul de consum către operator, eliminând necesitatea intervenției manuale din partea consumatorilor. Investițiile semnificative făcute de operatorul regional de apă-canal sunt susținute de un proiect POIM dedicat îmbunătățirii calității serviciilor și eliminării coeficientului de repartiție. Directorul general al ECOAQUA S.A. Călărași, Eduard Grama, a subliniat importanța acestui proiect și beneficiile pe care le aduce comunității.

CONTOARELE VOR FI
CITITE DE LA DISTANȚĂ

231214- PORTAL CARE SIMPLIFICĂ RELAȚIA CETĂȚEAN – CJ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Consiliul Județean Călărași implementează un proiect prin care interacțiunea cu cetățenii se va simplifica, totul urmând să se desfășoare prin intermediul tehnologiei. Mai exact, cetățenii nu vor mai interacționa direct cu funcționarii public și vor obține documentele necesare mai ușor. Astfel, autoritățile speră să reducă birocrația.

PORTAL PENTRU
CETĂȚEANI

231215- CJCC CĂLĂRAȘI CONTINUĂ SERIA SPECTACOLELOR AFLĂ MAI MULTE

Centrul Județean de Cultură și Creație găzduiește astăzi și mâine festivalul național de colinde, tradiții și obiceiuri „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind”. În cadrul acestui festival, călărășenii au ocazia să facă cunoștință cu datinile din alte zone ale României. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment va avea loc, mâine, o lansare de carte cu rețete străvechi din toate județele României.

CJCC CĂLĂRAȘI CONTINUĂ
SERIA SPECTACOLELOR

231220- MIRELA TACHE VA CANDIDA LA FUNCȚIA DE EUROPARLAMENTAR AFLĂ MAI MULTE

Mirela Tache, președinta Organizației Femeilor Social Democrate a  Municipiului Călărași va candida pentru funcția de europarlamentar din partea PSD Călărași. Vasile Iliuță precizează faptul că se anunță un an electoral intens și are certitudinea că se poate baza deplin pe tenacitatea Mirelei Tache, un membru important al echipei care a demonstrat până acum că poate avea rezultate notabile în plan profesional.

MIRELA TACHE CANDIDAT
LA EUROPARLAMENTARE

231215- TSD CĂLĂRAȘI A FOST MOȘ CRĂCIUN PENTRU PESTE 50 DE COPII AFLĂ MAI MULTE

Moș Crăciun a ajuns astăzi, încărcat cu daruri, la Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități din Călărași și le-a adus o bucurie în prag de sărbători copiilor care beneficiază de serviciile centrului. Complicele moșului a fost Organizația Tineretului Social-Democrat Călărași.

TSD CĂLĂRAȘI A
FOST MOȘ CRĂCIUN

231216- VASILE ILIUȚĂ: ȘI ÎN PSD ERAU AȘTEPTĂRI PENTRU A FI CONDAMNAT AFLĂ MAI MULTE

Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași și al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a declarat în ultima conferință de presă că, pe lângă adversarii liberali, și în PSD au fost așteptări ca el să fie condamnat. “Și în PSD erau așteptări. În politică, când am intrat, am știut că nu este confortabil să vii să îți asiguri un scaun. În politică, trebuie să înțelegem că toată lumea vrea să îți ia locul. Să te dea la o parte și să vină altul să îți ia locul. Că vine dintre colegii tăi sau vine din opoziție, e un lucru normal și firesc”, a declarat Vasile Iliuță.

ILIUȚĂ: ȘI ÎN PSD ERAU AȘTEPTĂRI
PENTRU A FI CONDAMNAT

231221- ANUL 2023 PENTRU PREȘEDINTELE, POLITICIANUL ȘI OMUL VASILE ILIUȚĂ AFLĂ MAI MULTE

La final de an, Vasile Iliuță a făcut un bilanț al întregii activități din 2023. În ceea ce privește activitatea de președinte al Consiliului Județean Călărași, acesta spune că anul care urmează să se încheie a fost marcat de demararea mai multor investiții. ”Pot să spun că am fost încununat cu foarte multe succese din punct de vedere al investițiilor în județul Călărași, începând cu investițiile la faleza de la port, portul de ambarcațiuni, continuăm cu Spitalul Județean, corpul nou plus anveloparea, mergând cu parcarea pe care am aprobat-o consiliul județean, tot ce înseamnă ambulatoriu și parcarea spitalului. Continuăm cu investiții în drumuri județene, ne gândim să facem în continuare alte investiții de care județul Călărași are la momentul acesta nevoie”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

ANUL 2023 PENTRU PREȘEDINTELE,
POLITICIANUL ȘI OMUL V.ILIUȚĂ

231221- CONSILIUL JUDETEAN CĂLĂRAȘI DOTEAZĂ ISU CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În această dimineață, plaja Pod 4, a fost loc de demonstrație pentru cele două șenilate achiziționate de către Consiliul Județean Călărași. Contractul de cumpărare al celor două șenilate a fost semnat în luna septembrie, liderul de proiect fiind Consiliul Județean Călărași, iar parteneri sunt municipalitatea Veliko-Tarnovo și Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași.

CJ DOTEAZĂ
ISU CĂLĂRAȘI

231222- BOGDAN MIHAI A PREZENTAT BILANȚUL ANULUI 2023 AFLĂ MAI MULTE

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a vorbit, într-un interviu pentru Canal Sud, despre cum a decurs anul 2023, dar și despre planurile pe care le are pentru anul viitor. În ceea ce privește administrația, Bogdan Mihai se laudă cu investițiile care au fost realizate și care urmează să aibă loc la nivelul Spitalului Județean Călărași.

BOGDAN MIHAI A PREZENTAT
BILANȚUL ANULUI 2023

Marcel Ciolacu, vizită oficială în SUA

231204- MARCEL CIOLACU - VIZITĂ OFICIALĂ ÎN SUA

1 Decembrie - Ziua României

231201- 1 DECEMBRIE - ZIUA ROMÂNIEI!