ÎNAPOI

ARHIVA STIRI240201- AU FOST ANUNȚAȚI CANDIDAȚII PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN ȘI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘIAFLĂ MAI MULTE

La sediul Organizației Partidului Social Democrat a avut loc o conferință de presă în care președintele social democraților, Vasile Iliuța, a anunțat faptul că va continua să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, iar Marius Dulce, primarul municipiului pentru funcția de primar.

CANDIDAȚII PENTRU C.J.
ȘI PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI

240201- LIMITAREA ADAOSULUI COMERCIAL PENTRU PRODUSELE ALIMENTARE ESENȚIALE SE EXTINDE AFLĂ MAI MULTE

“Scopul principal al ședinței de azi e să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este o deciziei prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creșterea speculativă a prețurilor. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimente de bază prețuri mai mare cu 20%. În paralel, am stabilit să fie doar pentru două luni”, a precizat Marcel Ciolacu.

LIMITAREA ADAOSULUI
COMERCIAL SE EXTINDE

240201- PROIECTELE PENTRU SĂNĂTATE VOR CONTINUA, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În sala de ședințe din cadrul Consiliului Județean Călărași s-a desfășurat o conferință de presă, care a avut ca scop prezentarea unui rezumat a ceea ce a însemnat proiectul “Respiri Ușor”. În cadrul acestei conferințe, Bogdan Mihai, administratorul public al județului a vorbit și despre proiectul de sănatate pe care l-a implementat la nivelui județului Călărași.

PROIECTELE PENTRU
SĂNĂTATE, ÎN JUDEȚ

240201- VLAD ȚEPEȘ: CONTRACT SEMNAT ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE INVESTIȚII ANGHEL SALIGNY AFLĂ MAI MULTE

Obiectul acestui contract constă în alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în valoare totală de 8.885.257,16 lei. Această sumă are ca destinație realizarea proiectului de investiții “Modernizarea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în comuna Vlad Țepeș, județul Călărași”.

CONTRACT SEMNAT
ÎN PNI A. SALIGNY

240202- ELEVII DIN COMUNA ȘTEFAN VODĂ VOR ÎNVĂȚA ÎNTR-O ȘCOALĂ MODERNĂ AFLĂ MAI MULTE

Într-o perioadă în care modernizarea infrastructurii educaționale devine prioritate, comuna Ștefan Vodă prinde viață prin proiectele ambițioase ale primarului său, Ionel Zardova. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), primăria a depus proiecte menite să transforme școala și grădinița locală în spații moderne și adaptate nevoilor.

ELEVII DIN COMUNA ȘTEFAN VODĂ
ÎNVĂȚĂ ÎNTR-O ȘCOALĂ MODERNĂ

240202- PRIMARUL MARIUS DULCE DETALIAZĂ OBIECTIVELE PENTRU DEZVOLTAREA LOCALĂ ÎN 2024 AFLĂ MAI MULTE

Primarul Marius Dulce a evidențiat, în mod concis, principalele sale obiective pentru acest an și perioadele viitoare. Proiectele privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale, eficiența energetică a unităților de învățământ, precum și construirea de locuințe sociale sunt doar câteva dintre obiectivele propuse pentru a fi atinse în viitorul apropiat.

OBIECTIVELE PENTRU
DEZVOLTAREA LOCALĂ ÎN 2024

240202- 30 DE ANI DE SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN ZIUA PRAZNICULUI ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI AFLĂ MAI MULTE

In Episcopia Sloboziei și Călărașilor, praznicul Întâmpinării Domnului a fost prilej de mare bucurie pentru cler și credincioși care au aniversat și împlinirea a 30 de ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit harul cel ceresc al arhieriei. A fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 8 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

30 DE ANI DE SLUJIRE
ARHIEREASCĂ

240208- "CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE" GUVERNUL ROMÂNIEI VA FOLOSI UN SINGUR BRAND, DACIA AFLĂ MAI MULTE

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un prim pas în acest sens miercuri la Uzina din Mioveni, când a anunțat că Guvernul și premierul vor folosi mașinile unui singur brand de azi înainte, respectiv Dacia. Datorită efortului și muncii deosebite pe care o fac cei peste 12.500 de salariați ai companiei Dacia, s-a ajuns la performanța de a scoate o mașină la fiecare 55 de secunde, aproape 1.400 de vehicule pe zi! Astfel, Dacia Duster a fost al treilea cel mai vândut SUV din Europa, în 2023.

CUMPĂRĂ
ROMÂNEȘTE

240208- ÎMPRUMUTURILE PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI, MĂRUL DISCORDIEI DINTRE PSD ȘI PNL AFLĂ MAI MULTE

In cadrul conferinței de presă de la sediul Partidului Social Democrat Călărași, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut declarații privind informațiile apărute în mediul online cu privire împrumuturile făcute de instituția pe care o conduce. Proiectul intitulat “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași, prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” vizează asfaltarea arterei principale, modernizarea trotuarelor, crearea unor spații de parcare pentru riverani și reconfigurarea unor intersecții.

ÎMPRUMUTURILE, MĂRUL
DISCORDIEI DINTRE PSD ȘI PNL

240209- CONSILIUL JUDEȚEAN ÎȘI ÎNDREAPTĂ ATENȚIA CĂTRE APARTAMENTELE IPOTECATE AFLĂ MAI MULTE

Încă de la începutul anului, Consiliul Județean Călărași și-a făcut publică intenția de a achiziționa mai multe apartamente localizate în municipiul Călărași, beneficiarii acestora fiind copiii cu dizabilități instituționalizați. Chiar dacă sumele oferite de instituție sunt ofertante, autoritățile întâmpină probleme în tot acest proces.

APARTAMENTELE IPOTECATE
ÎN ATENȚIA CONSILIULUI JUD.

240209- VIRGIL DUMBRAVĂ, FĂCUT „KNOCKOUT” ÎN ȘEDINȚĂ AFLĂ MAI MULTE

Eduard Grama, directorul general al operatorului de apă și canal Ecoaqua, răspunde criticilor adresate în spațiul public referitoare la strategia de tarifare a apei și la prețul apei. Directorul a luat cuvântul în ședința de Consiliu Județean de astăzi, după ce consilierul Virgil Marian Dumbravă i-a adus mai multe acuzații care fac referire la strategia de tarifare a operatorului de apa ECOAQUA.

V.DUMBRAVĂ, FĂCUT
“KNOCKOUT” ÎN ȘEDINȚĂ

240209- ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI VA FI SĂRBĂTORITĂ, LA MUZEUL MUNICIPAL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ziua Mondială a Radioului este sărbătorită în fiecare an pe 13 februarie. A fost proclamată de UNESCO și este dedicată sărbătoririi radioului ca mijloc de comunicare, informare și divertisment, recunoscând importanța sa în viața oamenilor din întreaga lume. Radioul a jucat un rol semnificativ în comunicare, divertisment și informare de-a lungul decadelor, conectând oamenii din întreaga lume și oferind acces la informații, muzică și emisiuni diverse. Este o oportunitate de a recunoaște contribuția sa la promovarea diversității culturale, a libertății de exprimare și a dialogului intercultural.

ZIUA MONDIALĂ
A RADIOULUI

240212- BILANȚUL ANULUI 2023 PENTRU GHEORGHIȚĂ CĂRTUȘANU, PRIMARUL COMUNEI FUNDENI AFLĂ MAI MULTE

Primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a făcut bilanțul anului 2023 și a prezentat reușitele pe care le-a înregistrat. Anul trecut, proiectele derulate de edil au vizat trei domenii esențiale pentru orice comunitate, spune acesta. “În 2023, am continuat să ne axăm pe îmbunătățirea sectorului sănătății, educației și sportului în comuna Fundeni. Aceste domenii reprezintă temelia unei comunități sănătoase și prospere de 5.570 de locuitori, dintre care 41 de membri noi, noi născuți în 2023. În calitate de primar, am considerat că este crucial să ne concentrăm eforturile asupra acestor aspecte pentru a asigura un mediu de viață în care locuitorii să se poată bucura de o calitate din ce în ce mai bună”, a declarat Gheorghiță Cărtușanu, primarul comunei Fundeni.

BILANȚUL ANULUI 2023
ÎN COMUNA FUNDENI

240212- MARIUS DULCE: AM AVUT PROIECTE ÎN VALOARE DE 70 DE MILIOANE DE EURO ÎN TREI ANI AFLĂ MAI MULTE

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a vorbit despre investițiile realizate în cei trei ani de activitate. Pe parcursul celor trei ani de la preluarea mandatului, social democratul Marius Dulce a încheiat contracte în valoare de 70 de milioane de euro, sumă cu care a dezvoltat municipiul Călărași.

PROIECTE DE 70 DE MILIOANE
DE EURO ÎN TREI ANI

240213- CÂȘTIGUL SALARIAL MEDIU NET A CRESCUT CU 15,5% AFLĂ MAI MULTE

Câștigul salarial mediu net în decembrie 2023 a fost 5.079 lei, în creștere cu +6,6% față de luna noiembrie 2023, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, iar cele mai mici în hoteluri și restaurante.

SALARIAL MEDIU NET
A CRESCUT CU 15,5%

240214- GEORGIANA TEODORESCU, CANDIDATUL PSD PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL COMUNEI NICOLAE BĂLCESCU AFLĂ MAI MULTE

Georgiana Teodorescu este candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu. Georgiana Teodorescu activează în domeniul agriculturii, aceasta fiind la prima sa candidatură oficială. Alături de conducerea Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași, a cetățenilor și a familiei, a ținut primul discurs în calitate de candidat la Primăria comunei Nicolae Bălcescu.

CANDIDATUL PSD PENTRU
PRIMAR LA NICOLAE BĂLCESCU

240216- DOTĂRI NOI PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Consiliul Județean Călărași a semnat săptămâna aceasta două contracte privind achiziționarea unor dotări pentru Spitalul Județean Călărași. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar cele două contracte au o valoare totală de peste cinci milioane de lei.

DOTĂRI NOI LA
SPITALUL JUDEȚEAN

240219- FESTIVAL DEDICAT FEMEILOR, ORGANIZAT DE BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Biblioteca Județeană Călărași organizează pe data de 2 martie Festivalul „E ziua ta, femeie”, dedicat atât sosirii primăverii, cât și tuturor femeilor. Evenimentul se va desfășura pe platoul Bibliotecii Județene Călărași. “Din momentul în care vei pāși pe platoul bibliotecii,vei descoperi o varietate de activitāți captivante ce au în centrul atenției celebrarea ființei care ține în palma ei lumea: FEMEIA!”

FESTIVAL DEDICAT FEMEILOR,
“E ZIUA TA, FEMEIE!”

240220- ROMÂNIA, PE LOCUL 2 ÎN ABSORBȚIA FONDURILOR EUROPENE AFLĂ MAI MULTE

Guvernarea PSD a înregistrat un succes remarcabil în ceea ce privește investițiile publice, cu o valoare record de peste 101 miliarde lei în 2023. PSD a demonstrat încă o dată că își respectă promisiunile realizând investiții record. Astfel, România a ajuns pe locul al doilea în Uniunea Europeană la absorbţia fondurilor europene. Pâna acum, țara noastră a primit peste 23 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei, ajungând la un procent de 96%.

LOCUL 2 ÎN ABSORBȚIA
FONDURILOR EUROPENE

240222- UN NOD RUTIER NOU VA FI CONSTRUIT PE A2, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Județul Călărași va avea un nou nod rutier pe A2, după ce conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat astăzi studiul de fezabilitate pentru realizarea unei bretele de acces care va lega DJ 303 de A2, în localitatea Sărulești. Informația a fost transmisă de Cristian Pistol, directorul CNAIR, care a mai adăugat că breteaua de acces va fi realizată la km 45 al autostrăzii.

NOD RUTIER NOU
CONSTRUIT PE A2

240222- COMASAREA ALEGERILOR LOCALE ȘI EUROPARLAMENTARE AFLĂ MAI MULTE

După lungi negocierii, liderii coaliției de guvernare au ajuns, în final, la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor. Președinții celor două partide care formează în acest moment Executivul au anunțat ieri ca alegerile europarlamentare și cele locale se vor desfășoare în același timp, pe 9 iunie.

COMASAREA ALEGERILOR
LOCALE ȘI EUROPARLAMENTARE

240223- 50% DIN FACTURILE LA ENERGIE PENTRU IRIGAȚII, DECONTANTE DE GUVERN AFLĂ MAI MULTE

Guvernul a stabilit decontarea de până la 50% din cheltuielile aferente consumului de energie electrică, necesare funcționării echipamentelor pentru irigații, cheltuieli înregistrate în anul anterior și neplătite. Astfel, cota de până la 50% nu se va limita la anul în curs, fiind creată posibilitatea decontării cheltuielilor din anul anterior din bugetul alocat pentru anul următor.

FACTURILE LA ENERGIE,
DECONTANTE DE GUVERN

240223- DE DRAGOBETE, TSD IUBEȘTE ROMÂNEȘTE AFLĂ MAI MULTE

Tinerii social-democrați au dorit să sărbătorească dragostea românească împreună cu cetățenii municipiului Călărași. Toți cetățenii sunt așteptați să marcheze Dragobetele în jurul cortului amplasat în zona Orizont pentru a face poze la cabina foto decorată atât cu  obiecte tradiționale românești, cât și cu simbolurile dragostei.

DE DRAGOBETE,
IUBEȘTE ROMÂNEȘTE

240224- PROGRAMELE TOMATA ȘI USTUROIUL ROMÂNESC CONTINUĂ AFLĂ MAI MULTE

În Ședința de Guvern din 22 februarie 2024 a fost aprobată Ordonanța de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

PROGRAMELE TOMATA ȘI
USTUROIUL CONTINUĂ

Sprijin pentru firmele care angajează tineri

240227- SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FIRMELE CARE ANGAJEAZĂ TINERI

Medic specialist în chirurgie toracică la spital

240201- MEDIC SPECIALIST ÎN CHIRURGIE TORACICĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN