ÎNAPOI

ARHIVA STIRI240105- IONUȚ STAN, NOUL SUBPREFECT DE CĂLĂRAȘIAFLĂ MAI MULTE

Prima ședință din 2024 a Guvernului României a avut pe ordinea de zi un proiect care a vizat conducerea Prefecturii Călărași. Mai exact, Executivul a adoptat o hotărâre prin care subprefectul Eugen Ilie (PSD) a fost eliberat din funcție. În locul acestuia a fost numit colegul său de partid, Ionuț Stan, președintele organizației Tineretului Social Democrat Călărași. Eugen Ilie ocupa funcția de subprefect din ianuarie 2022.

IONUȚ STAN, NOUL
SUBPREFECT DE CĂLĂRAȘI

240106- BOBOTEAZA, MARCATĂ ȘI ÎN ACEST AN ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Municipiul Călărași a îmbrăcat straie de sărbătoare pe 6 ianuarie a.c. Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini ortodocși, a fost organizată de Primăria Municipiului Călărași. Zeci de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Parohia “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Volna și au luat Agheasma Mare, acea apă sfințită pe care oamenii o beau pentru a fi protejați de cele rele pe tot parcursul anului.

BOBOTEAZA, MARCATĂ
ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

240105- RÂJNOVEANU, RĂSPUNS PENTRU PNL: "A MAI MÂNCAT O BĂTAIE, MAI MĂNÂNCĂ ÎNCĂ UNA” AFLĂ MAI MULTE

Primarul social-democrat al comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, a oferit o declarație de presă. Acesta a comentat afirmația liderului Partidului Național Liberal Călărași, Ciprian Pandea, potrivit căruia edilul va avea competiție puternică la alegerile din acest an. Nicolae Râjnoveanu a declarat că se simte mândru că va avea competitori puternici și nu se teme de viitoarele alegeri.

RÂJNOVEANU,
RĂSPUNE PNL

240107- TRADIȚII DE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL AFLĂ MAI MULTE

Pe 7 ianuarie este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, considerat cel mai important proroc şi cel care face legătura dintre Vechiul şi Noul Testament, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în Iordan. Potrivit tradiţiilor, în ziua Sfântului Ioan se încheie perioada sărbătorilor de iarnă, începute de ziua Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie. Cu prilejul acestei sărbători, în funcție de regiunea în care trăiesc, românii respectă mai multe tradiții și obiceiuri.

TRADIȚII DE
SFÂNTUL IOAN

240108- MEDICII ANUNȚĂ CĂ NU EXISTĂ ÎNCĂ O EPIDEMIE DE GRIPĂ AFLĂ MAI MULTE

Recent, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora România s-ar afla într-o epidemie de gripă. Ministerul Sănătății a reacționat rapid și a dezmințit această informație. Specialiștii anunță chiar că se înregistrează cu 30% mai puține cazuri față de aceeași perioadă a anului trecut. În județul Călărași, săptămâna trecută au fost raportate 31 de cazuri cu simptome de gripă.

NU EXISTĂ ÎNCĂ
O EPIDEMIE DE GRIPĂ

240109- COSTURILE CELOR PATRU RÂNDURI DE ALEGERI ATING APROAPE PATRU MILIARDE DE LEI AFLĂ MAI MULTE

Aproape 4 miliarde de lei reprezintă estimarea costurilor pentru organizarea celor patru tipuri de alegeri din acest an, potrivit anunțului făcut de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, în data de 8 ianuarie a.c. Aceste alegeri cuprind scrutinurile europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale, aducând astfel la o cheltuială de aproape un miliard de euro pentru fiecare tip de alegeri.

ALEGERILE - APROAPE
PATRU MILIARDE DE LEI

240109- PROIECTE DE DEZVOLTARE, DERULATE, ÎN COMUNA ȘTEFAN VODĂ AFLĂ MAI MULTE

Aflat la primul mandat în comuna Ștefan Vodă, Ionel Zardova, a reușit să obțină mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a comunei. Prin viziunea sa îndrăzneață și prin proiecte îndelung gândite, edilul a adus o rază de speranță și schimbare. Într-un interviu pentru antena1calarasi.ro, edilul a povestit despre proiectele pe care le-a derulat în comuna Ștefan Vodă de când a ajuns la conducerea administrației locale.

PROIECTE DE DEZVOLTARE,
ÎN COMUNA ȘTEFAN VODĂ

240111- REABILITAREA CINEMATOGRAFULUI VICTORIA PE MASA CNI AFLĂ MAI MULTE

Primăria municipiului Călărași face demersuri pentru a reabilita una dintre clădirile emblemă ale municipiului Călărași, Cinematograful Victoria, anunță primarul Marius Dulce, printr-o postare pe o rețea de socializare. În acest moment, proiectul se află la Compania Națională de Investiții (CNI) și așteaptă finanțare. "„La această oră, toate documentele premergătoare finanțării obiectivului sunt pe masa Companiei Naționale de Investiții, aflându-se în lista sinteză pentru primirea avizului Comisiei Tehnico-Economice. După primirea acestui aviz, dosarul cinematografului va ajunge la Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea finanțării”, a precizat primarul Marius Dulce.

REABILITARE
PE MASA CNI

240112- DEBLOCAREA POSTURILOR ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE AFLĂ MAI MULTE

Guvernul a decis ieri, 11 ianuarie, deblocarea a peste 8000 de posturi în sistemul public de Sănătate și de Asistență socială. Nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la deblocarea a 7.600 de posturi în domeniul sănătății, continuă, potrivit sindicaliștilor această măsură reprezintă un prim pas insuficient.

DEBLOCAREA POSTURILOR
ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE

240112- PESTE ȘAPTE MII DE POSTURI AU FOST DEBLOCATE ÎN SISTEMUL SANITAR AFLĂ MAI MULTE

În viitor, nu mai puțin de 7.600 de posturi vor fi scoase la concurs în sistemul medical. Decizia vine în urma aprobării a două memorandumuri în cadrul ședinței de guvern desfășurate joi, 11 ianuarie a.c. La nivelul României, subiectul privind necesitatea suplimentării posturilor ocupate din sistemul de sănătate central și din subordinea autorităților locale a prezentat întotdeauna interes, sănătatea fiind, poate, principalul sistem care se confruntă cu o lipsă acută de personal.

POSTURI DEBLOCATE
ÎN SISTEMUL SANITAR

240112- VASILE ILIUȚĂ SE VA ÎNTÂLNI CU FERMIERII ȘI TRANSPORTATORII CARE PROTESTEAZĂ: "PREFECTUL A ALES SĂ STEA ÎN BIROU” AFLĂ MAI MULTE

Fermierii și transportatorii din Călărași au intrat și ei, astăzi, în protest și s-au alăturat astfel manifestației de amploare începută la nivel național. Protestatarii s-au adunat astăzi la Lehliu-Gară, acolo unde și-au exprimat nemulțumirile. Nu au avut însă în fața cui, pentru că nici o autoritate nu a fost prezentă. Deși prefectul Valentin Barbu ar fi fost cel care ar fi trebuit să vină la negocieri, fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu, acesta nu a fost prezent.

ILIUȚĂ: PREFECTUL A
ALES SĂ STEA ÎN BIROU

240116- CARAVANA SĂNĂTĂȚII, CU UN PAS MAI APROAPE DE CETĂȚENI AFLĂ MAI MULTE

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a vorbit despre stadiul în care se află proiectul Consiliului Județean Călărași, caravana sănătății. În septembrie 2023, în cadrul conferinței de presă de la sediul Partidului Social Democrat Călărași, Bogdan Mihai anunța debutul unei caravane a sănătății, menită să reducă numărul pacienților ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe cu stadii avansate ale diferitor boli.

CARAVANA
SĂNĂTĂȚII

240116- ZIUA CULTURII NAȚIONALE A FOST MARCATĂ ȘI ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Vineri, 14 iulie a.c., Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministră a Familiei în urma dezvăluirilor privind azilele groazei din Voluntari. Aceasta a acceptat vineri să demisioneze din Guvern după o discuție cu premierul și președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Într-un lung mesaj postat pe o rețea de socializare, Gabriela Firea susține că i-a fost fabricată o imagine negativă întrucât incomodează.

ZIUA CULTURII
NAȚIONALE

240117- CONTRACTUL PRIVIND CONSOLIDAREA SEISMICĂ ȘI REABILITAREA CORPURILOR F, G, H ALE SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ A FOST SEMNAT AFLĂ MAI MULTE

Directorul companiei de construcții SC Erbașu SA a fost prezent în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, acolo unde, alături de Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, Ion Samoilă, vicepreședinte aceleiași instituții, Marius Fulga managerul public al județului Călărași, și Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, au discutat despre noul proiect. Conform constructorului, se încearcă o corelație între proiectul de amenajare și modernizare și proiectul clădirii noi a spitalului.

CONTRACT PENTRU
CONSOLIDAREA SPITALULUI JUD.

240117- IONELA ICHIM, PREȘEDINTA OFSD CĂLĂRAȘI, DESPRE ALEGERILE DE ANUL ACESTA: „VOR FI ȘI DOAMNE PE LISTELE ELIGIBILE” AFLĂ MAI MULTE

La sfârșitul lunii iulie 2023, Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) Călărași și-a desemnat noua conducere. În funcția de președinte a fost a aleasă Ionela Ichim, care ocupă și funcția de manager a Bibliotecii Județene Călărași. În cele șase luni de la preluarea funcției, Ionela Ichim spune că a reușit, printre altele, să constituie noi organizații locale.

ICHIM: VOR FI ȘI DOAMNE
PE LISTELE ELIGIBILE

240118- REACȚII LA PROTESTUL FERMIERILOR ȘI TRANSPORTATORILOR AFLĂ MAI MULTE

Protestele demarate de fermierii si transportatorii din Romania continuă, iar protestatarii sunt încă blocați la intrarea în Capitală. Pe lângă fermieri, și transportatorii au participat la negocieri și spun, de asemenea, că acestea nu au avut nici un rezultat pozitiv. Printre nemulțumirile acesora se află prețurile mari la RCA, la motorină, dar și taxele de drum. Protestatarii anunță că nu vor renunța la protest până când toate cerințele acestora nu vor fi respectate.

REACȚII LA
PROTESTUL FERMIERILOR

240117- PLAFONAREA ADAOSULUI COMERCIAL VA FI PRELUNGITĂ AFLĂ MAI MULTE

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor va fi extinsă. "Soluția promovată de PSD nu a avut efecte negative asupra pieței de profil și nici pentru producătorii români. Deși limitarea adaosului comercial nu impune comercianților prețuri finale fixe, această măsură a descurajat în mod clar creșterile excesive de prețuri practicate de unii comercianți pe fondul incertitudinilor economice regionale și globale."

PLAFONAREA
ADAOSULUI COMERCIAL

240120- GUVERNUL A GĂSIT SOLUȚII PENTRU CERINȚELE TRANSPORTATORILOR AFLĂ MAI MULTE

Măsurile adoptate de Guvern pentru a opri protestele transportatorilor și fermierilor.  “Aprobăm  un prim pachet de măsuri convenite împreună cu fermierii și transportatorii. Am discutat și cu micii fermieri și transportatori aflați în stradă, și cu marile asociații de profil. Este clar că protestele au fost îndreptățite, iar deciziile pe care le adoptăm confirmă că mare parte din cerințele lor sunt absolut legitime. Am promis că vom rezolva problemele oamenilor, atât eu și membri ai Guvernului astăzi ne vom ține de cuvânt”, a spus Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

GUVERNUL A GĂSIT SOLUȚII
PENTRU TRANSPORTATORI

240126- DOLIU ÎN PSD CĂLĂRAȘI. ȘTEFAN ION, CONDUS PE ULTIMUL DRUM AFLĂ MAI MULTE

Județul Călărași este în doliu! Vineri, 26 ianuarie a.c., fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași va fi condus pe ultimul drum. Fostul șef al Organizației Județene a Partidului Social Democrat a decedat miercuri, 24 ianurie a.c., la vârsta de 70 de ani. Cunoscutul social-democrat s-a dedicat administrației călărășene, ocupând funcții importante în cadrul Consiliului Județean Călărași și Ecoaqua SA. Colegii de partid și-au exprimat gândurile prin postările din social media, comemorându-l pe fostul lider călărășean și amintind aportul adus județului.

DOLIU ÎN
PSD CĂLĂRAȘI

240123- CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI CUMPĂRĂ DOUĂ APARTAMENTE PENTRU COPIII INSTITUȚIONALIZAȚI AFLĂ MAI MULTE

Prin programul RePowerEU, energia solară obținută va fi folosită exclusiv pentru consumul propriu (va fi stocată în baterii și nu va fi livrată în rețea). Pentru acest program s-au alocat 1,2 miliarde de euro pentru consumatorii casnici.

APARTAMENTE PENTRU
COPIII INSTITUȚIONALIZAȚI

240124- ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE AFLĂ MAI MULTE

Ziua de 24 ianuarie reprezintă un important reper istoric în istoria românilor. Aceasta marchează atât Mica Unire, cât și înființarea, la București, a primului Parlament unic al României, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Tot în aceeași zi, în anul 1918, Republica Democratică Moldovenească și-a proclamat independența.

24 IANUARIE – ZIUA UNIRII
PRINCIPATELOR ROMÂNE

270127- MARCEL CIOLACU: CEREALELE DIN UCRAINA NU RĂMÂN ÎN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că cerealele din Ucraina nu vor rămâne pe teritoriul României. Premierul a mai spus că țara noastră rămâne solidară cu Ucraina, însă România va asigura tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul românesc. "Nu vă fie frică de extremişti. Nu încercaţi să aveţi discursul lor, pentru că este un discurs fals, poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră. Dormim liniştiţi în casă pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi în casă.

CEREALELE DIN UCRAINA
NU RĂMÂN ÎN ROMÂNIA

270127- SUBVENȚIE DE 100 EURO/HA PENTRU FERMIERII DIN SECTORUL VEGETAL AFLĂ MAI MULTE

Subvenția de 100 de euro a fost aprobată de Guvern, sprijinul urmând a fi achitat fermierilor pentru culturile agricole înființate în toamna 2022 și care au suferit de seceta de anul trecut. Banii sunt acordați pe Cadrul de criză Ucraina, ceea ce înseamnă că banii trebuie achitați fermierilor până cel târziu la mijlocul acestui an. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în ședința de Guvern de  joi – 18 ianuarie, a fost aprobată Ordonanța privind instituirea unei scheme de ajutor de stat de sprijinire a întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

SUBVENȚIE DE
100 EURO/HA

270130- ACȚIUNEA INIȚIATĂ DE TSD CĂLĂRAȘI “ZIUA ÎN CARE DONĂM SÂNGE” AFLĂ MAI MULTE

“Ziua în care donăm sânge pentru viață”, acțiunea inițiată de Tineretul Social Democrat, a avut loc azi, 30 ianuarie. Aproximativ 15  persoane s-au alăturat și au donat sânge în prima zi a acțiunii, atât tinerii social-democrați, cât și locuitorii județului fiind îndemnați să doneze. Astăzi, 30 ianuarie 2024, începând cu orele 08:00, tinerii social-democrați, împreună cu președintele TSD al județului Călărași, Ionuț Stan, au dat startul acțiunii ,,Ziua în care donăm sânge pentru viață”.

ACȚIUNEA TSD CĂLĂRAȘI
“ZIUA ÎN CARE DONĂM SÂNGE”

Sprijin guvernamental - programul RePowerEU

240105- SPRIJIN GUVERNAMENTAL PRIN PROGRAMUL REPOWEREU

Programul de Bobotează, la Călărași

240104- PROGRAMUL DE BOBOTEAZĂ, LA CĂLĂRAȘI